Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΤΟΥ

(ένα δόλιον κι μακάβριον ανάγνωσμα σε μορφή pulp fiction)

Η ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΠΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΦΛΩΡΟΥ

Ξύπνησε το πρωί με μία κακή διάθεση έχοντας φάει το προηγούμενο βράδυ ένα χαλασμένο σούσι που του είχε φέρει άσχημα όνειρα κι εφιάλτες βλέποντας τη μαμά του να του φωνάζει ‘Ντίμη, σκουπίσου γρήγορα με την πετσέτα σου γιατί θα σε πάρει εκείνος ο κύριος ο τριχωτός με το τάνγκα μαγιό’ ή μετά τον παππού του τον Αγησίλαο, έναν παλαβό πρώην στρατιωτικό που είχε την φαεινή ιδέα να το παίζει Γουλιέλμος Τέλλος και να τον σημαδεύει με το παιδικό τόξο που του είχε κατάσχει βάζοντας ένα μήλο στο κουρεμένο του κεφαλάκι, ξέρετε με εκείνα τα βέλη με την βεντούζα….

Σηκώθηκε απ’ το κρεβάτι του με μαλλί ανάστατο και μυαλό ακατάστατο κι άρχισε να τακτοποιεί βαρύθυμος τα πράγματά του πάνω στο αρτ ντεκό γραφείο του με το τελευταίας λέξης Mac του και το πιο ακριβό μοντέλο i-phone που είχε αγοράσει με μία από τις πάμπολλες κάρτες που είχε μαζέψει για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μίας σύγχρονης και άνετης ζωής που υπαγόρευαν οι στοίβες από περιοδικά lifestyle που περικύκλωναν τον ζωτικό χώρο κίνησης στο δωμάτιό του κι ουχί μόνον αλλά ωσαύτως και αυτόν τον ύπνο του, όταν μεσονυχτίς έβγαιναν καρέ-καρέ οι διαφημίσεις και οι φωτό των κοσμικών γκαλά και έμπαιναν από τους ρώθωνές του στον ήδη τσουρουφλισμένο του εγκέφαλο και γαργαλούσαν σαδιστικά τους νευρώνες του.

Άνοιξε την ντουλάπα του και κοίταξε ποιό κοστουμάκι και ποιά γραβάτα ασορτί θα έβαζε για να πάει στην συνέντευξη για εκείνη την θέση στην ανταγωνίστρια διαφημιστική εταιρεία μπας και δεήσει να πάρει μεγαλύτερο μισθό για να ξοφλήσει τις κάρτες που ήταν χρεωμένες μέχρι τα μπούνια….

Το σούσι τον ενοχλούσε ακόμα και η καούρα στο στομάχι συνεχιζόταν βασανιστικά. Συνέχισε να ψάχνει και συνειδητοποίησε πως η αγαπημένη του γραβάτα έλειπε, εκείνη εκεί που ήταν ασορτί με το στυλάτο του Αρμάνι και τον έπιασε απελπισία…Με εκείνη την γραβάτα πάντα έπειθε ο Ντίμης, πάντα σαγήνευε στα meetings, με εκείνη την γραβάτα πάντα του έρχονταν καλύτερες ιδέες πώς να ξεγελάσει, μαγνητίσει τον τηλεθεατή με τα μεγαλύτερα ψέματα για τα χαρίσματα και προτερήματα του ενός ή του άλλου προϊόντος, από πάνες, σερβιέτες μέχρι και σουπλάν. Πανικοβλήθηκε κι άρχισε να πετάει έξω από την ντουλάπα όλα τα ρούχα, πουκάμισα, παντελόνια, καλτσοδέτες…Έψαχνε μανιωδώς σε κατάσταση υστερίας να βρει το μαγικό του ραβδάκι που το κρεμούσε στον όντως μακρύ, θηλυπρεπή λαιμό του κι άρχισε να ουρλιάζει, να καταριέται ξεχνώντας προς στιγμήν το ταγκιασμένο σούσι που είχε φάει το προηγούμενο βράδυ με την Σίσσυ, εκείνη την ξερακιανή συνάδελφό με τα οξυζενέ μαλλιά και το μπλαζέ υφάκι. Ξάφνου θυμήθηκε πως η μάνα του είχε περάσει από το σπίτι την προηγούμενη και είχε πάρει τ’άπλυτά του και έπαθε κρίση. Η ώρα είχε προχωρήσει και το ραντεβού ήταν σε μισή ώρα, κι αν υπολόγιζες και την κίνηση ήδη θα έπρεπε να ήταν φευγάτος…Το κινητό του ήταν απενεργοποιημένο και θυμήθηκε πως ήταν αφόρτιστο από χτες. Τα μηνίγγια του άρχισαν να χτυπάνε σαν άδειοι κάδοι απορριμμάτων και δίνει ένα σάλτο από την μία πλευρά του κρεβατιού στην άλλη για να τρέξει στο σταθερό που ήταν στο χολ να πάρει τη μάνα του…

Ο πήδος ήταν καλός, θα τον ζήλευε και αληθινός άλτης του εις μήκος γιατί οι καθημερινές του παρουσίες στο πολύ in gym της περιοχής του είχαν, βλέπετε, κάνει τη δουλίτσα τους. Με το πάτημα όμως του πέλματός του στο γλιστερό παρκέ-η μάνα του το είχε παρκετάρει προχτές-παραμόνευε ύπουλα το τελευταίο illustration τεύχος του μηνιαίου περιοδικού RICH AND FAMOUS και επειδή αυτά τα άτιμα άμα τα πατήσεις έστω και βάδην κινδυνεύεις με κάταγμα, ο φουκαράς ο Ντίμης γλίστρησε και με τη φόρα που είχε, σκάει με το πίσω μέρος της κεφαλής του στο άκρη του κρεβατιού και μένει στον τόπο χάσκοντας με απορία στο υπερπέραν πια. Επιμύθιον 1. Το lifestyle δεν προκαλεί μόνο stress αλλά ως εκ τούτου σκοτώνει κιόλας. Επιμύθιον 2. Μην πατάτε πάνω σε illustration περιοδικά. Επιμύθιον 3. Μην τρώετε σούσι και δη ταγκιασμένο συνοδεία οξυζενέ υπάρξεων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Τραγουδοποιός/τραγουδιστής….άντε κι ολίγον γραφιάς ενίοτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: